Elérhetőségek

Önkormányzat Zalaistvánd

8933 Zalaistvánd,
Ady Endre u. 1.
Telefon:
06-92/384-342
Fax: 06-92/384-342
Mobil:
+36-30/474-2836
E-mail:
z.istvand@freemail.hu

Pályázatok / SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNYSAJTÓKÖZLEMÉNY

ZALAISTVÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA A Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Göcsej-Zala mente Leader Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-39-7-17 kódszámú, Göcsej-Zala mente Leader Egyesület - Közösségfejlesztési, együttműködést és hálózatosodást fejlesztő projektek támogatása című felhívásra benyújtott Projekt azonosítója: 3141543339, VP6-19.2.1.-39-7-17 kódszámú pályázattal 11 764 702 Ft 85% intenzitású támogatásban részesült.

A mai turisztikai keresletet nem csak a helyi nevezetességek megismerése utáni vágy, a természeti szépségek rekreációs hatása határozza meg, hanem egyre többen vágynak a helyi ízek, a gasztronómiai világ megismerésére, melynek a legkiválóbb alapanyaga a helyben termelt, minden vegyszertől és adaléktól mentes étkek, zöldségek, gyümölcsök és húsok.

A jelen fejlesztés célja falusi vendégasztal létrehozása a településen egy kerti pavilon és kemence építésével, mely egyrészt helyi rendezvénytérként funkcionálna, másrészt - új turisztikai szolgáltatásként helyben termelt finom ételek kínálásának, elkészítésének adna helyszint. Mindezek mellett a beruházás a közösségi életet fellendítendő új rendezvények megvalósításának helyszíneként is szolgálhat, pihenő helyet is biztosítva az ide érkező turistáknak, így több települést érintő hatása van.

A fejlesztés során az ingatlanon egy kültéri vendégasztal került kialakításra, ahol egy kültéri kemence megépítésével lehetővé vált a helyi termelőknek portékáik elkészítésére és közösségi rendezvények alatt azok kóstoltatására. A kialakított rendezvény tér ezek mellett a falu lakosságának gyülekező helyévé válik, egyfajta közösségi tér jön létre, de a településre látogatók számára pihenő helyként is funkcionál. A projekt során népszerűsítő szórólapok és gasztronómiai bemutató rendezvény is megvalósításra került, ahol a lakosságot megismerhette a helyi receptek titkait és ízelítőt kaphattak az oda látogatók Zalaistvánd szín és ízvilágából.


« Vissza az előző oldalra!

Önkormányzat Zalaistvánd - Magyar