Elérhetőségek

Önkormányzat Zalaistvánd

8933 Zalaistvánd,
Ady Endre u. 1.
Telefon:
06-92/384-342
Fax: 06-92/384-342
Mobil:
+36-30/474-2836
E-mail:
z.istvand@freemail.hu

Önkormányzat / Helyi adók

Helyi adókMagánszemélyek kommunális adója:

Adóköteles az önkormányzat illetékességi területén lévő lakás és nem lakás céljára szolgáló építmény, a belterületi beépítetlen földrészlet (telek), valamint a nem magánszemély tulajdonában lévő lakás bérleti joga.

 Gépjármű adó:

 

Helyi iparűzési adó:

Állandó jellegű iparűzési tevékenység végzés esetén az adóalap 1,4 %-a.
Ideiglenes jelleggel végzett tevékenység esetén: 5000 Ft/naptári nap

Az adózónak állandó jellegű iparűzési tevékenység megkezdését követő 15 napon belül, ideiglenes iparűzési tevékenység esetén a tevékenység megkezdésekor kell bejelentkezni az önkormányzati adóhatósághoz.
Az adózó az adókötelezettséget érintő változást és az adóköteles tevékenység megszűnését követő 15 napon belül bejelenti az önkormányzati adóhatósághoz.
Adóbevallását az állandó jellegű iparűzési tevékenységet végző adózó az adóévet követő május 31-ig, a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózó az adóév utolsó napját követő 150. napig nyújtja be az önkormányzati adóhatósághoz.

 

Talajterhelési díj:

A kibocsátónak a tárgyévet követő év március 3l-ig kell adóbevallást tennie az önkormányzati adóhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

 

Termőföld bérbeadásából származó jövedelem: A magánszemély adózó a jövedelem megszerzését követő évi március 20-ig teljesíti bevallását.

A kifizető a levont adóról az adóévet követő február 15-ig nyújtja be bevallását.
« Vissza az előző oldalra!

Önkormányzat Zalaistvánd - Magyar